0 товаров.
0 800 20-42-42 горячая линия и консультации 9:00 - 18:00
выходные дни: суббота - воскресенье
Сравнение:

Ґрунтові гербіциди шлях до вирішення питань з бур’янами

Ґрунтові гербіциди – це препарати, які завдяки тривалій системній дії, знаходячись у верхньому шарі ґрунту, створюють надійний захист для культурних рослин.

 

Лінійка компанії Agrosfera представлена такими ґрунтовими гербіцидами: Пропозит, КЕ (пропізохлор), Екстрем, КЕ (ацетохлор), Рейтар, КС (прометрин) та Юпітер, РК (імазетапір).

 

Чому дані гербіциди? 

А тому, що вони характеризуються різним механізмом дії та способом проникнення у рослини і мають свої особливості.

А саме:

Біохімічна вибірковість. Це властивість рослин руйнувати гербіциди до нетоксичних сполук. Класичний приклад біохімічної, природної вибірковості можна спостерігати на рослинах кукурудзи, ріпаку, сої та горохові. Навіть на стадії проростання і у фазі 2-3 листки, рослини кукурудзи та ріпаку можуть нейтралізувати гербіцид Пропозит, КЕ, (пропізохлор, 720г/л), внесений у токсичній для бур’янів нормі 2,5 л/га. Соя та горох мають таку ж властивість відносно препарату Юпітер, РК (імазетапір, 100г/л). Дані гербіциди проявляють, як страхову так і ґрунтову дію.

 

Кліматичні умови (кількість опадів). Завдяки вологоємкості діючої речовини пропізохлор препарату Пропозит, КЕ та наявності ізопропілу в молекулі, визначає його високу ефективність при пониженій вологості ґрунту. Тобто, гербіцид Пропозит, КЕ є з кращих при застосуванні в умовах з найменшою вологоємкістю.

 

Дія на проблемні бур’яни. Препарат Екстрем, КЕ ефективний та надійний завдяки діючій речовині - ацетохлор, 900г/л. В нормі 2,5 л/га на посівах кукурудзи забезпечує контроль проблемних бур’янів, а зокрема - лободи білої, а також пальчатки, мишію, гірчаку, метлюгу, щириці та не проявляє фітотоксичності на культуру за рахунок вмісту антидоту.

 

Топографічна вибірковість. Характеризується тим, що внесений гербіцид, фіксується у верхньому шарі ґрунту (до 10см) і піддається звичайним процесам впливу, поглинання часточками глини та гумусу. За цих умов знищуються бур’яни, що проростають у цьому шарі ґрунту. Цією вибірковістю характеризується препарат Рейтар, КС (прометрин, 500 г/л). І ще гербіцид не пригнічує діяльність нітрифікуючих і азотфіксуючих бактерій, а отже, є найкращим препаратом на посівах сої та гороху. Також, Рейтар, КС є чудовим партнером в бакових сумішах з діючими речовинами препаратів Екстрем, КЕ (ацетохлор) та Пропозит, КЕ (пропізохлор).

 

Можливість суміщення їх внесення з іншими сільськогосподарськими операціями такими, як посів, культивація, боронування, коткування.

 

Створення захисного екрану. Захист від проростаючих з насіння бур’янів протягом 30-40 днів від моменту внесення їх у ґрунт, а в окремих випадках (сприятливі погодні умови) на весь період вегетації.

 

Недоліком всіх ґрунтових гербіцидів в окремих випадках є залежність від вологості ґрунту. Як правило, ефективність дії ґрунтових препаратів, які знаходяться у сухому  шарі ґрунту - невисока, винятком є препарат Пропозит, КЕ.

 

Дія ґрунтових гербіцидів Рейтар, КС + Пропозит, КЕ на посівах соняшнику - дивитися відео.
-->
ЗАВАНТАЖИТИ МОБІЛЬНИЙ ДОДАТОК
Перейти на сайт